ورق گالوانیزه

مقالات بازدید: 435

معمولا جنس فلاشینگ از نوع ورق های رنگی و گالوانیزه، رنگ کوره یا الکترواستاتیک، ورق سیاه روغنی، ورق فولادی ضد رنگ و ورق آلومینیومی است.

فلاشینگ نمای ساختمان چیست؟

فلاشینگ نمای ساختمان یکی از مهم ترین و پر کاربرد ترین مصالح مورد استفاده در ساختمان سازی است. این محصول تاثیر مستقیمی در زیبایی و جذابیتی نمای ساختمان دارد. علاوه بر زیبایی سازه بر روی عایق بندی آن هم تاثیر گذار است و از سازه و ساختمان در برابر عوامل طبیعی محافظت می کند.

انواع فلاشینگ

بسته به محل استفاده، کاربرد و جنس فلاشینگ از دو جهت تقسیم بندی می شوند:

مواد اولیه مورد استفاده در ساخت فلاشینگ ساختمان

فلاشینگ ها با توجه به نوع کاربردی که دارند از جنس های مختلفی ساخته می شوند. این تنوع در جنس، در قیمت فلاشینگ نما تاثیر گذار خواهد بود. ورق های رنگی و گالوانیزه، رنگ کوره یا الکترواستاتی، ورق سیاه روغنی، ورق فولادی ضد رنگ و ورق آلومینیومی از متریال های اولیه ساخت فلاشینگ ساختمان هستند.

ورق های رنگی و گالوانیزه

ورق های گالوانیزه از ورق های آهنی ساخته می شوند. روی آن ها را با یک لایه نازک از فلز روی می پوشانند تا استحکام بیشتری داشته باشد. وجود پوشش روی باعث می شود تا در صورت شکستی باز هم نسبت به رطوبت و زنگ زدگی مقاومت داشته باشند. ورق های گالوانیزه را به دو دسته ورقه ای (sheet) و کلاف (coil) تقسیم می کنند.


انواع ورق های گالوانیزه

ورق های آهنی گالوانیزه: ورق های آهنی گالوانیزه از ورق های آهنی همراه با پوششی از روی ساخته می شوند. وجود روی بر روی لایه های آهن باعث می شود تا استحکام و مقاومت بالایی نسبت به زنگ زدی، ضربه و ... داشته باشند.
ورق های فولادی گالوانیزه: ورق های فولادی گالوانیزه از جنس فولاد هستند. از آن جا که فولاد مقاومت بالاتری نسبت به آهن دارد، ورق های فولادی گالوانیزه نیز استحکام بالاتری نسبت به ورق های آهنی گالوانیزه دارند.
ورق گالوانیزه رنگی: ورق های گالوانیزه رنگی ( ورق گالوانیزه سقفی) با یک لایه رنگ الکترواستاتیک پوشش داده می شود. ورق های گالوانیزه رنگی در ساخت و ساز و پوشش سقف ها، شیروانی ها و دیوار ها استفاده می شود.


طریقه ی تولید ورق گالوانیزه

1- در اولین مرحله ورق های روغنی (ورق پایه برای تولید ورق گالوانیزه) که توسط فرایند نورد سرد ساخته می شوند به کمک جوش به یکدیگر متصل می شوند تا نوار پیوسته ای را تولید کنند.
2- قبل از ورود به مرحله ی تولید ، ورق ها توسط فرایند اسید شویی به کمک مواد قلیایی چربی زدایی میشوند پس از برس زنی و شست وشو با آب داغ توسط هوای داغ خشک می شوند.
3- کلاف های تمیز که توسط اتمسفر محافظت می شوند در مرحله ی آنیل بسته به کاربرد نهایی آنها سه فرآیند پیش گرم ،گرم نمودن و هم دمایی را طی می کنند سپس توسط سیستم های خنک کننده به دمای مورد نظر برای مرحله ی بعد می رسند.
4- کلاف ها بعد از فرایند آنیل سازی وارد حمام مذاب می شوند و لایه های محافظتی در دو طرف آن قرار می گیرد.
5- سپس برای تنظیم ضخامت فلز روی وارد مرحله ی جت هوا می شود.
6- در این مرحله با قرار گرفتن در هوای سرد ، دمای ورق ها کاهش میابد و سطح آن خشک می شود.
7- پوشش ورق ها توسط دستگاه های ضخامت سنج کنترل می شود و به مرحله ی نورد پوسته ای وخط اصلاح می شوند.
8- با قرار گرفتن در مرحله ی کروماته لایه ی نازکی از محلول کرم بر سطح ورق پاشیده می شود تا در مقابل شوره زدگی مقاوم باشد.
9- سپس وارد مرحله ی بازرسی می شود بعد از کنترل کیفیت توسط دستگاه های الکترواستاتیک یک لایه روغن بر سطح فلز پاشیده می شود که خاصیت محافظت کننده دارد سپس بسته بندی شده و آماده ی ارسال می گردد.


مزایای ورق های گالوانیزه

ورق های گالوانیزه اگر در محیط های خورنده، بین 20 تا 30 سال عمر میکنند. در مقابل هزینه مناسب و هزنه کم در تعمیرات و نگهداری، طول عمر بسیار بالایی دارند. به علت لایه ی پوششی روی در برار صدمات و ضربه های مکانیکی، خوردگی و سایش مقاوم هستند. استاندارد های جهانی در این نوع ورق ها رعایت می شود و به راحتی قابل بازرسی هستند. فرم دهی و شکل پذیری ورق های گالوانیزه بسیار آسان است و ظاهری براق و زیبا دارند.


معایب ورق های گالوانیزه

1. جوشکاری پیچیده تر نسبت به ورق های آهنی
2. امکان نفوذ آب
3. تنفس زیر ورق های گالوانیزه خطرناک است.


کاربرد ورق های گالوانیزه


کوتینگ در ورق گالوانیزه

کوتینگ همان لایه ی پوششی روی است. هرچه این لایه ضخامت بیشتری داشته باشد، قیمت ورق های گالوانیزه متفاوت تر خواهد بود.

عوامل موثر بر درصد کوتینگ

میزان ترکیب ورق های فولادی، کیفیت سطوح ورق، طی کرد مراحل فرآیند قبل از پوشش روی سطح فلز، مدت زمان غوطه وری، سرعت العمل، تکنولوژی و نحوه ی سرد کردن از عوامل موثر بر روی درصد کوتینگ هستند.

گالوانیزیسیون

گالوانیزیسیون یا گالوانیزه کردن فرآیندی است که قطعات ساخته می شوند و در وان های مذاب پوششی غوطه ور می شوند. اگر قطعات تولید شده در محلول کلرید آمونیاک روی قرار بگیرند و وارد مرحله خشک کن شوند، گالوانیزه به صورت خشک انجام می شود. اما در روش گالوانیزه تر، محلول کلرید آمونیاک روی سطح مواد مذاب پاشیده می شود و قطعات وارد فلاکس مواد مذاب می شوند.

روش های گالوانیزیسیون

 

 
چاپ

1000 کاراکتر باقیمانده است